Richarlison mikt op Engelse topscorerstitel

Richarlison groeide deze zomer uit tot duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Everton en vooralsnog maakt hij de verwachtingen meer dan waar.

De Braziliaanse vleugelspeler kostte directeur voetbalzaken Marcel Brands meer dan vijftig miljoen euro, maar voorlopig staat hij na twee duels al op drie treffers. Daarmee is hij gedeeltelijk topscorer van de Premier League, samen met Sergio Agüero van Manchester City.

Daarmee spoelt hij de kritiek op zijn hoge transfersom in sneltreinvaart weg en de oud-speler van Fluminense en Watford aast op meer. In gesprek met het Braziliaanse UOL laat hij weten nu gewend te zijn aan de grillen van de Engelse competitie en hij hoopt zijn goede vorm nu wel vast te houden, wat vorig seizoen bij Watford niet lukte na een goede start.

"Ik voel me er meer klaar voor. Ik ken het ritme en de stijl nu en dat helpt me om mijn doelen waar te maken. Ik wil topscorer van de competitie worden, Everton naar de Champions League helpen en het Braziliaanse nationale team halen", aldus Richarlison.

Bij de Goddelijke Kanaries is de concurrentie voorin moordend, maar toch hoopte hij afgelopen vrijdag op een kansje in de oefenduels tegen de Verenigde Staten en El Salvador. Bondscoach Tite belde echter niet. "Man, ik was zo nerveus toen de selectie bekend werd gemaakt. Ik zat vol verwachting, maar helaas was dit nog niet mijn moment. Toch blijf ik hoopvol en ik zorg dat ik voorbereid ben als de mogelijkheid zich in de toekomst wel voordoet."