'Zwangere vrouw (20) zwaar toegetakeld door terriër'

De 20-jarige Marissa de Lange dacht afgelopen weekeind gezellig op bezoek te gaan bij vrienden in Kampen. Hartstikke leuk, tot blijkt dat de Amerikaanse staffordshireterriër - een ras met een verleden in de vechtkuilen - in het huis wel érg loyaal is aan het baasje.

De zwangere Marissa aaide de twee honden in het huis bij binnenkomst, geen probleem. Nadat ze haar handen had gewassen ging ze zitten en dát was niet naar de zin van één van de honden. Het beest ging compleet door het dolle heen: "De hond beet me vol in mijn achterhoofd", zegt het slachtoffer.

Daar bleef het niet bij, want Marissa moest er aan geloven en flink ook. Ze werd in haar gezicht en arm gebeten, wist twee keer te ontsnappen, maar werd telkens weer opnieuw gegrepen door het volledig doorgedraaide mormel. De schoonzus van de afwezige eigenaresse probeerde de hond van het slachtoffer te trekken, zonder succes.

De hond sleurde de vrouw door het huis, terwijl Marissa haar buik vasthield om de baby te beschermen - dat lukte gelukkig, het jongetje is in orde. De zwaargewonde Marissa werd naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden aan haar verwondingen: een gat in haar wang, twee afgebroken tanden en verwondingen aan haar arm (7 hechtingen) en gezicht (20 tot 30 hechtingen).

Het had overigens nog erger af kunnen lopen, zo zegt Marissa: "De hond pakte mijn kaak, maar ik vraag me af of ik het na had kunnen vertellen als mijn hals was gegrepen." De eigenaren van de honden zijn zwaar aangeslagen...zou je denken. Niet dus: "Ze waren alleen bang dat hun hond misschien afgemaakt moet worden."