#TreinPoolen bij treinstoring Amsterdam

Een dief op de vlucht heeft veel ellende en vertraging veroorzaak voor duizenden mensen. De man besloot namelijk de Schipholtunnel in te rennnen, waardoor het treinverkeer rondom Schiphol volledig platgelegd werd door ProRail.

Inmiddels heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) de dief aangehouden en uit de tunnel gehaald. Het spoor is weer vrijgegeven, maar door de vele wachtende treinen rondom Schiphol kan het nog wel even duren voor de dienstregeling weer normaal kan worden hervat aldus ProRail. 

Update 19:22 uur
Amsterdam heeft het zwaar te verduren vanavond. Zojuist maakt ProRail bekend dat de verkeersleidingspost getroffen is door een storing. Er is dus geen treinverkeer mogelijk rondom Amsterdam. 

Update 20:05 uur
Voor wie een lift zoekt in Amsterdam en omgeving .. de hashtag #TreinPoolen biedt uitkomst! Met de hashtag kunnen automobilisten en gestrande reizigers elkaar vinden. 

Update 20:39 uur
Inmiddels is de storing opgelost volgens ProRail. Het treinverkeer zou langzaam weer op gang moeten komen. Voor wie daar niet op wil wachten kan nog steeds de hashtag #TreinPoolen gebruiken op Twitter om een lift te vinden. 

Update 20:46 uur
Helaas: ProRail meldt dat de storing opnieuw is opgetreden. Ze werken hard aan een oplossing en excuseren zich voor de problemen.