Pitstop gaat helemaal fout, monteur naar intensive care

Na een stop van bijna drie maanden is de Stock Car Brasil afgelopen weekend weer hervat met de races in Campo Grande, maar op het Autódromo Internacional Orlando Moura ging het helemaal fout in de Stock Light, de na elf jaar afwezigheid teruggekeerde klasse onder het hoofdprogramma.

Erik Mayrink maakte na driekwart van de race zoals vele concurrenten een pitstop, maar op het moment dat hij zijn weg wilde hervatten werd hij aangetikt door Gabriel Lusquinhos. Mayrink raakte de controle over zijn stuur kwijt en reed drie monteurs omver.

De monteurs werden direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van hen is er niet best aan toe en ligt nog zeker twee dagen op de intensive care. De tweede brak zijn scheenbeen, een derde kwam er met een gebroken voet vanaf. De race werd gelijk stilgelegd.

De Stock Car Brasil is het spectaculaire equivalent van bijvoorbeeld de DTM in Duitsland. Dit seizoen won Lucas di Grassi twee races, terwijl bijvoorbeeld ook Rubens Barrichello en Antonio Pizzonia in de klasse racen.

Veel Braziliaanse F1-coureurs rijden na hun carrière in de F1 mee in de Stock Car Brasil, zoals verder ook nog - wie kent hem nog? - Tarso Marques. In de afgelopen jaren werd de titel meermaals gewonnen Cacá Bueno, zoon van de bekende Braziliaanse sportcommentator Galvão Bueno.

Crash in de pitstraat (Bron: YouTube)