Karius staat voor tijdelijk uitstapje naar Turkije

Loris Karius maakt het seizoen mogelijk af bij Besiktas. De onderhandelingen tussen de Turken en Liverpool zijn al in een vergevorderd stadium.

Het gaat om een huurtransfer van twee seizoenen, zo weet Goal. Besiktas heeft na die twee jaar de optie om Karius definitief van Liverpool over te nemen. De club uit Istanbul hoopt dat de deal deze week kan worden afgerond.

Besiktas toonde eerder interesse in een andere doelman van The Reds, namelijk Simon Mignolet. Door de te hoge transfersom en de salariseisen van de sluitpost zien de Turken echter af van zijn komst. Dat betekent dat Mignolet gewoon op Anfield blijft, waar hij reservekeeper zal zijn achter nieuweling Alisson Becker. De derde keeper is de 19-jarige Pool Kamil Grabara.

Liverpool is bereid om Karius te laten gaan, aangezien de Duitser ergens anders meer aan spelen wil toekomen. De 25-jarige doelman, die zo opzichtig blunderde in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid, keepte tot nu toe 49 officiële wedstrijden voor Liverpool, waarvan negentien vorig seizoen in de Premier League.