Wright en Cross laten Van Gerwen achter zich in World Series of Darts-klassement

Peter Wright en Rob Cross hebben de World Series of Darts-ranking 2018 gewonnen. De Schot en de Engelsman presteerde samen tijdens de zes internationale toernooien het meest constant van alle PDC-spelers.

De reguliere World Series werden afgelopen weekend afgesloten met de Brisbane Darts Masters, dat gewonnen werd door Cross. Hij versloeg Michael van Gerwen met 11-6 in de finale. Wright won vorige week in Melbourne en ook de vier overige toernooien werden steeds door iemand anders gewonnen. Mensur Suljovic won in Gelsenkirchen, Gary Anderson was de beste in Las Vegas, Michael Smith hield de beker omhoog in Shanghai en Van Gerwen boekte zijn overwinning in Auckland. 

Wright en Cross eindigden allebei op 37 punten. Van Gerwen eindigde op de derde plaats met 36 punten. Raymond van Barneveld staat op de zesde plek met negentien punten. Tussen de twee Nederlanders staan Gary Anderson en Michael Smith gepositioneerd.

Een overwinning op een World Series-toernooi levert twaalf punten op. Acht punten worden er toegekend aan de verliezend finalist. De halvefinalisten verdienen vijf punten, gevolgd door de kwartfinalisten met drie punten. Deelname werd beloond met één punt. De top acht van het klassement krijgt een uitnodiging voor de World Series of Darts Finals in Wenen. De WSoD-Finals worden in november gespeeld. De overige deelnemers van dat toernooi komen via uitnodigingen en een kwalificatietoernooi. 

World Series of Darts 2018 - eindklassement
1 Peter Wright 37
2 Rob Cross 37
3 Michael van Gerwen 36
4 Gary Anderson 29
5 Michael Smith 25
6 Raymond van Barneveld 19
7 Mensur Suljovic 12
8 Simon Whitlock 9
9= James Wade 8
9= Dimitri Van den Bergh 8
11 Daryl Gurney 6
12= Gerwyn Price 4
12= Kyle Anderson 4
12= Damon Heta 4
12= Raymond Smith 4
16= Jamie Lewis 3
16= Dawson Murschell 3
16= Tim Pusey 3
16= Mark McGrath 3
16= Royden Lam 3