Stewards woedend op clubleiding sc Heerenveen

Stewards van sc Heerenveen dreigen de komende thuiswedstrijd tegen Feyenoord te boycotten vanwege een incident met een spandoek.

Heerenveen herdacht zondag in de twaalfde minuut van het thuisduel met Vitesse (1-1) alle fans van de Friese club die het afgelopen jaar zijn overleden. Twee jongens hadden een spandoek met de tekst 'Rust zacht Pake, vak 27, paal 8' meegenomen, ter nagedachtenis aan hun overleden opa. Het doek mocht echter het Abe Lenstra Stadion niet in.

Dankzij een vriend van de twee jongens was het spandoek even later toch in het stadion te zien, waarna een steward 'm weghaalde. "Een van onze stewards lijkt, bij een zakelijke ingang van het stadion, zelfstandig de beslissing te hebben genomen om het spandoek niet toe te laten tot het stadion", luidde de reactie van de club. Volgens andere stewards klopt daar helemaal niks van.

"Je wilt niet weten wat wij over ons heen krijgen op social media", citeert de Leeuwarder Courant één van hen. "Het spandoek moest in opdracht van de commandoruimte worden verwijderd. Elke steward die zondag met een oortje rondliep kan dit beamen. Heerenveen beseft niet dat, doordat ze nu de waarheid verdoezelen, elke steward door hun eigen supporters kan worden aangevallen."

"Het is te hopen dat Luuc (Eisenga, red.) het boetekleed aantrekt. Anders is elke steward zondag het pispaaltje." Dan komt Feyenoord op bezoek in Heerenveen. Eisenga, algemeen directeur bij de club, reageert: "Wij staan vierkant achter onze stewards. Eerst moet de emotie uit de discussie. Dan moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd. (...) We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit."