Milik draagt bij aan zege Napoli op Lazio

SSC Napoli heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe Serie A-seizoen gewonnen. De Napolitanen waren in Rome te sterk voor SS Lazio.

Napoli zorgde in de openingsfase van de wedstrijd voor het meeste gevaar, maar pogingen van Lorenzo Insigne en Piotr Zielinski leverden niks op. Na 25 minuten spelen wist Lazio de wedstrijd via Ciro Immobile open te breken. De spits werd met een lange bal weggestuurd, stuurde drie verdedigers het bos in en rondde vervolgens beheerst af: 1-0.

De bezoekers zetten de jacht op de gelijkmaker in en Zielinski trof met een schot de lat boven Thomas Strakosha. De doelman moest zich na 41 minuten gewonnen geven nadat Arek Milik van dichtbij een rebound raak schoot. Na ingrijpen van de VAR werd de treffer echter geannuleerd. In de blessuretijd van de eerste helft volgde alsnog de treffer van de oud-spits van Ajax, nadat hij na een prachtige aanval scoorde.

Napoli, dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit genoot, kwam na 59 minuten spelen op voorsprong. Met een prachtig schot zette Lorenzo Insigne de stand in het Stadio Olimpico op 1-2. Lazio was via Francesco Acerbi nog dicht bij de 2-2, maar de verdediger kopte de bal tegen de paal en daardoor bleef het bij 1-2.