Uitslag Heracles Almelo - ADO Den Haag

Heracles Almelo heeft de eerste drie punten van het seizoen gepakt. Op eigen veld waren de Almeloërs met 4-2 te sterk voor ADO Den Haag.

Heracles schoot uit de startblokken en kreeg na twee minuten spelen al een strafschop na opzichtig vasthouden van ADO-verdediger Tom Beugelsdijk. Kristoffer Peterson ontfermde zich over het buitenkansje en schoot overtuigend raak: 1-0. Vier minuten was het ook al 2-0. Bart van Hintum schoot van grote afstand de bal tegen de touwen, waar doelman Indy Groothuizen blunderde.

ADO kon zich snel enigszins herstellen en bracht na twaalf minuten spelen de stand op 2-1. Uit een voorzet van Abdenasser El Khayati kopte Dion Malone de aansluitingstreffer binnen. De Hagenaars kwamen beter in de wedstrijd en een uitstekende uithaal van Danny Bakker werd door doelman Janis Blaswic uit zijn doel getikt.

Nog voor rust slaagde ADO om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Sheraldo Becker werd door Tim Beukers in eigen doel geschoten. Het was niet de laatste treffer voor rust, want Heracles zocht alsnog met een voorsprong de kleedkamer op. Na een scrimmage kon Adrian Dalmau na drie instanties zijn ploeg alsnog op 3-2 schieten.

ADO kon na de thee wederom in de achtervolging en werd daarbij meerdere malen gevaarlijk. El Khayati en Becker kregen kansen, maar de grootste was de noteren voor Elson Hooi. Na een voorzet van Becker schoot de vleugelspeler de bal tegen de lat, waarna Lex Immers de rebound niet goed raakte.

Waar ADO kans op kans liet liggen, gooide Heracles na 68 minuten de wedstrijd in het slot. Peterson zette de 4-2 op het scorebord, wat zijn derde treffer van het seizoen was.

Heracles Almelo

4 - 2

ADO Den Haag

 68' Peterson
 3' Peterson(pen)
 7' v.Hintum
 43' Dalmau
   38' Breukers (ed)
 12' Malone
 
 Gele kaart: Merkel, Damau, (Heracles Almelo), Becker,Beugelsdijk, Kanon,Lorenzen, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.414
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers (Droste/85)
Pröpper
v.d.Buijs
v.Hintum
Osman
Duarte
v.Nieff (Merkel/56)
Kuwas (v.d.Water/81)
Dalmau
Peterson
  Groothuizen
Malone
Beugelsdijk (N.Kuipers/46)
Kanon
Meijers
Immers (Goossens/70)
El Khayati
Bakker
Becker
Lorenzen
Hooi (Goppel/67)