Uitslag NAC - De Graafschap

NAC Breda heeft de eerste zege van het seizoen geboekt. Tegen De Graafschap herstelde het zich uitstekend na een zeperd vorig weekend.

NAC-trainer Mitchell van der Graag besloot fors in te grijpen na de 5-0 nederlaag van vorig weekend tegen AZ, waar De Graafschap met dezelfde elf spelers begonnen die met 2-0 te sterk waren geweest voor Feyenoord. De thuisploeg nam in de openingsfase het initiatief, maar het leverde geen grote kansen op.

Een vrije trap van Stef Nijland zorgde voor problemen bij NAC-doelman Arijanet Muric, die met moeite redding kon brengen. Twee minuten voor rust volgde de openingstreffer. Op een goede voorzet van Mikhail Rosheuvel kopte Mitchell te Vrede de 1-0 tegen de touwen.

Vijf minuten na rust leek NAC de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Karol Mets schoot, wederom op aangeven van Rosheuvel, bij de eerste paal prachtig raak. Rosheuvel bracht Te Vrede in stelling om de 3-0 te maken, maar de halve omhaal van de spits ging voorlangs.

Na 65 minuten volgde alsnog de 3-0. Na een mooie aanval was Gianluca Nijholt het eindstation bij de treffer. In de slotfase leek Te Vrede NAC nog naar de 4-0 te koppen, maar De Graafschap kon de treffer voorkomen.

NAC Breda

3 - 0

De Graafschap

 43' Te Vrede
 50' Mets
 65' Nijholt
   
 
 Gele kaart: , Abena,Owusu, (De Graafschap)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.170
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Muric
Verschueren
Koch
Mets
Leigh (Sporkslede/71)
Nijholt
Ilic (Fernandes/81)
Kali (Reuvers/90 1)
Rosheuvel
Te Vrede
El Allouchi
  Jurjus
Abena (Straalman/ 62)
S.Nieuwpoort
v.d.Pavert
Owusu
E.Bakker
Nijland (Narsingh/46)
Tutuarima
v.Mieghem (Thomassen/56)
Serrarens
El Jebli