Depay met Lyon onderuit in Reims

Olympique Lyon heeft vrijdagavond een flinke misstap gemaakt in de Ligue 1. Met Memphis Depay in de basis werd verloren van Stade Reims.

Depay was zondag nog trefzeker namens Lyon, toen de nummer drie van vorig seizoen met een 2-0 zege op Amiens de nieuwe jaargang van start ging. Op bezoek bij Stade Reims, dat vorig weekend Nice versloeg (0-1), ging het echter mis. Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar de thuisploeg hield stand.

Het enige doelpunt van de wedstrijd ontstond na iets meer dan een half uur voetballen. Pablo Chavarría wist een voorzet van Ghislain Konan in de hoek langs doelman Mathieu Gorgelin te koppen. De doelpuntenmaker was na een paar minuten spelen ook al gevaarlijk, maar toen werd zijn inzet nog wel gekeerd door de Lyon-keeper.

In de tweede helft zochten de bezoekers tevergeefs naar de gelijkmaker. Mariano kopte niet goed in bij een hoekschop van Depay en Bertrand Traoré had zijn vizier ook niet op scherp staan. De beste kansen waren voor Houssem Aouar, die tweemaal op Edouard Mendy stuitte. De keeper van Reims hield even later ook Depay van scoren af.

Reims hield daardoor dus stand en mag zich in elk geval tot zaterdag koploper van de Ligue 1 noemen. Olympique Lyon zal zich volgende week vrijdag moeten herstellen in de thuiswedstrijd tegen Strasbourg.