Doodrijder bedreigde gezin met bijl

De 45-jarige man die vastzit voor het veroorzaken van de dodelijke aanrijding op de Bergweg in Rotterdam op 31 juli, wordt er ook van verdacht kort daarvoor inzittenden van een andere auto te hebben bedreigd met een bijl. De politie is op zoek naar getuigen van de bedreiging.

Die dinsdag stond rond 22.20 uur een auto stil voor het stoplicht op de kruising Stadhoudersweg/Abram van Stolkweg in Rotterdam, in de rijrichting van de Abram van Stolkweg. In de auto –een witte Seat Ibiza- zat een gezin. Op diezelfde kruising stond ook voor het stoplicht in de rijrichting van de Schieweg een grijze Ford Focus stil. Zonder enige aanleiding, begon de bestuurder van die Ford met een bijl slaande bewegingen te maken in de richting van het gezin.

De ruit aan de bijrijders kant was kapot en de zijspiegel lag eraf. De bestuurder sloeg met de bijl de rest van de scherven weg. Op het moment dat er voetgangers de kruising overstaken, begon de bestuurder in stilstand flink gas te geven. Het gezin in de Seat besloot niet langer af te wachten en sloeg rechtsaf. Later deden ze wel aangifte.

De agressieve man in de Ford wordt ervan verdacht direct na dit voorval op de kruising Bergweg/Zwart Janstraat/Rodenrijselaan een dodelijke aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij reed een jongeman aan, die op het zebrapad liep. Daarna ging hij er vandoor, het slachtoffer met ernstig hoofdletsel achterlatend. De verdachte meldde zich twee dagen later zelf bij de politie en werd aangehouden. Hij zit nog vast. Het 19-jarige slachtoffer overleed een week na de aanrijding in het ziekenhuis.