'New Super Mario Bros. U naar Nintendo Switch'

Nintendo zou naar verluidt bezig zijn met een port van New Super Mario Bros. U voor Nintendo Switch. Dit claimt journalist Liam Robertson, die redelijk betrouwbaar is als het gaat om Nintendo-geruchten.

Robertson geeft aan dat hij deze informatie heeft verkregen uit meerdere betrouwbare bronnen, onder andere van medewerkers van Nintendo of Europe. De Switch-release van de Wii U-titel zou uitkomen onder de naam New Super Mario Bros. U Deluxe en de add-on New Super Luigi U bevatten, alsmede nog ongedefinieerde extra content. Over de releasedatum kan hij weinig zeggen, maar de game zou nog dit jaar uit kunnen komen.

Of dit werkelijk het geval gaat zijn, is afwachten. Nintendo is zeker niet de beroerdste als het aankomt op het porten van Wii U-games naar Switch. Denk aan Mario Kart 8 Deluxe, Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Captain Toad: Treasure Tracker. Deze ports hebben laten zien vaak in de eerste weken al meer te verkopen dan bij hun originele Wii U-release. Financieel gezien klinkt het een logische zet, maar of Switch-eigenaren daadwerkelijk zitten te wachten op wederom een port, is de vraag.

new super mario bros u