Sneijder: "Juventus gaat met Ronaldo niet de CL winnen"

Sneijder was met Internazionale in 2010 de laatste Italiaanse club die de grootste Europese trofee wist te pakken. Juventus stond de afgelopen drie jaar tweemaal in de finale, maar de laatste eindzege dateert alweer van 1996. Ook komend seizoen gaat het de Oude Dame niet lukken, zo beweert Sneijder.

"Het gaat niet om maar één speler. Juventus heeft het de afgelopen jaren goed gedaan in de Champions League, maar het is niet alsof één speler alles gaat veranderen", vertelt de middenvelder van Al-Gharafa aan beIN Sports. "Het is niet dat je de Champions League gaat winnen omdat hij in zijn eentje zó veel verandert."

De 34-jarige routinier ziet Juventus wel weer kampioen van Italië worden. "Maar je hebt meer nodig om de Champions League te winnen. Ronaldo is een professional en heeft de kwaliteiten, dus ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel gaat aanpassen. Hij gaat hoe dan ook slagen in de Serie A, ondanks dat het een andere competitie is dan La Liga. Als hij snel kan wennen, dan wordt het makkelijk voor hem. Hij gaat mooie dingen laten zien."