Rienstra kon naar buitenland: "Op halfuur van de Gazastrook"

Ben Rienstra ruilde AZ deze week in voor sc Heerenveen. De 28-jarige Alkmaarder had ook voor het buitenland kunnen kiezen.

Zo toonde bijvoorbeeld het Israëlische Hapoel Beer Sheva interesse. "Dat was op een halfuurtje rijden van de Gazastrook. Dat voelde niet goed", laat Rienstra weten aan het Friesch Dagblad. "Ik had voor mezelf wel een lijstje gemaakt en dat met mijn familie besproken."

"Ik wilde alleen naar het buitenland als het goed voelde, als het veilig was en we daar goed konden wonen. En ik wilde niet naar een land waar ze niet goed betaalden." Van zijn vader hoorde de middenvelder vervolgens van de belangstelling uit Heerenveen. "Dat is in potentie een van de grote clubs in Nederland achter de top drie, met een van de mooiste stadions. Daar hoef je niet lang over na te denken."

"Heerenveen heeft ook goede middenvelders, maar het zijn andere types dan ik. Er is er niet eentje die vergelijkbaar is met mij. Ik ben een typische box-to-box speler; van het ene strafschopgebied naar het andere." De Friezen startten de competitie vrijdag met een 2-3 zege bij PEC Zwolle. Zondag komt Vitesse op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Ben Rienstra stond sinds de zomer van 2015 bij AZ onder contract. Afgelopen seizoen verhuurde de Alkmaarse club hem aan Willem II. Eerder droeg de defensieve middenvelder de clubkleuren van Heracles Almelo en PEC Zwolle.