La Liga gaat de grens over na 15-jarige deal

De organisator van La Liga heeft een deal gesloten die inhoudt dat een aantal duels in de Verenigde Staten en Canada worden gespeeld.

La Liga meldt dat er een deal voor vijftien jaar is gemaakt met Relevant Sports. De verwachting is dat vooral Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid af en toe naar Noord-Amerika reizen om daar competitieduels te spelen. De overeenkomst gaat per direct in en wellicht wordt komende winter al de eerste wedstrijd buiten Spanje afgewerkt.

"Ons doel is om de passie voor het voetbal over de hele wereld te vergroten. Deze overeenkomst zal zeker zorgen voor meer populariteit in de VS en Canada", legt competitievoorzitter Javier Tebas uit. "Als de NBA en de NFL buiten hun territorium mogen spelen, waarom de Spaanse competitie dan niet?"

"Ons doel is om één wedstrijd van de grond te krijgen. We gaan bekijken hoe het vanaf daar ontwikkelt", liet Danny Stillmann van Relevant Sports eerder weten aan de Financial Times. "Een van de kansen voor LaLiga is om hier aan hun merk te werken. (…) Het is aan ons de taak om hun verhaal, van de clubs en de sterren, goed te vertellen."