Styuven verrast sprinters in BinckBank Tour

Jasper Stuyven heeft de vierde rit in de BinckBank Tour gewonnen. De 26-jarige Belg van Trek-Segafredo reed in de laatste kilometer weg uit het peloton en behield zijn voorsprong vast tot aan de finish in Ardooie. Caleb Ewan sprintte naar de tweede plaats, voor Zdenek Stybar. Matej Mohoric is ook na de vierde etappe de leider in de BinckBank Tour.

Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van renners weg met daarbij Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij, maar ze haalde de live uitzending niet. Doordat de wind vrij spel had, werd er nerveus gekoerst in het peloton, waardoor de vroege vlucht al snel weer voorbij was.

Door de wind brak het peloton in meerdere stukken, maar al snel kwam alles weer bij elkaar. Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij), Dries De Bondt (Veranda’s Willems-Crelan), Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic) en Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) zorgde voor een nieuwe aanvalspoging en ze kregen meer dan één minuut van het peloton.

Met de gouden kilometer in aantocht op ruim twintig kilometer van de streep zag Veranda's Willems-Crelan de kans om de leiderstrui over te nemen van Matej Mohoric. De Belgische ploeg reed het gat naar de kopgroep, waarna Sean De Bie, de nummer twee in het klassement, voor de bonificatieseconden moest gaan zorgen. De belg toonde zich ook in de gouden kilometer, maar dat deed klassementsleider Mohoric ook en won zelfs de laatste bonificatiesprint, waardoor de Sloveen zelfs wat uitliep in het klassement.

Op de plaatselijke ronde in Ardooie leek een massasprint in de maak, ondanks verschillende pogingen kwam niemand weg. In een bochtige finale zag Jasper Stuyven wel zijn kans. Trek-Segafredo begon aan kop van het peloton met nog anderhalve kilometer te gaan. In de laatste kilometer liet een renner van Trek-Segafredo een gaatje vallen, waardoor Stuyven een gaatje had op het peloton. De 26-jarige Belg behield zijn voorsprong vast en kon aan de streep een juichgebaar maken. Caleb Ewan won de sprint voor de tweede plaats.