Kluchtkoning John Lanting overleden

John Lanting, het best bekend van het 'Theater van de Lach' is gisteren in Breda overleden. Zijn familie heeft dit medegedeeld aan het ANP. Hij was al enige tijd ziek.

Lanting trok in de jaren 70, 80 en 90 volle zalen met het Theater van de Lach dat zich had gespecialiseerd in kluchten. De uitzendingen op TV bij de TROS stonden garant voor hoge kijkcijfers. Het gezelschap speelde meer dan 3400 voorstellingen in 26 jaar en meer dan 2 miljoen mensen kwamen ernaar kijken. Bekende titels zijn 'In de kast op de kast', 'Een trouwring mag niet knellen' en 'Goeie Buren'. Lanting had meestal de hoofdrol en deed ook de regie.

Ook speelde hij met het Rotterdams toneel en andere gezelschappen zoals Lurelei. Hij was ook te zien in TV-series zoals 'M'n broer en ik' en 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen'.

John Lanting is 88 jaar geworden.

Vanavond om 00:20 uur is er een portret van John Lanting te zien op NPO1 en als dat te laat voor je is wordt het morgen om 14:15 herhaald. Ook op NPO1, een herhaling van 'Een kus van een Rus', een klucht uit 1981 die toen door de TROS werd uitgezonden.