Hernia houdt judoka Polling lang aan de kant

Judoka Kim Polling is geveld door een hernia. De viervoudig Europees kampioene moet onder het mes en staat nu minimaal vijf maanden aan de kant. Ze mist nu onder andere het wereldkampioenschap volgende maand in Baku. 

Ondanks haar blessure is de 27-jarige Groningse strijdbaar: "Ik baal er onwijs van dat ik het WK zal gaan missen. Maar als topsporter weet je dat teleurstellingen en blessures erbij horen. De aankomende periode zal in het teken staan van mijn revalidatie en gelukkig heb ik de beschikking over een sterk (medisch) team dat mij hierin ondersteunt. Ook is het een geruststelling dat er na afloop van mijn revalidatie nog genoeg tijd zal zijn om te starten in het olympisch kwalificatietraject en om mij te kwalificeren voor de Olympische Spelen.”

Het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen is 25 mei jongstleden van start gegaan en duurt twee jaar. Punten in het tweede jaar tellen echter dubbel. Polling kan beter nu een half jaar missen, dan volgend jaar. Een ander probleem voor haar is de concurrentie in eigen land. Sanne van Dijke staat met 721 punten bovenaan de ranking in de klasse tot zeventig kilogram, de klasse waarin Polling ook uitkomt. Iedere NOC mag slechts één judoka per gewichtsklasse inschrijven.