'Boëtius moet van Feyenoord op zoek naar nieuwe club'

Feyenoord heeft schoon genoeg van de fratsen van Jean-Paul Boëtius. De jeugdexponent moet nog deze transferperiode op zoek naar een nieuwe club.

De vleugelspeler werd in de voorbereiding al een keer uit de selectie gezet omdat hij toen weigerde om mee te trainen na een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe. Nu is hij opnieuw onderwerp van gesprek omdat hij zondag op uiterst domme wijze rood kreeg in het verloren duel tegen De Graafschap. Hij kreeg eerst geel na een overtreding en binnen twintig seconden volgde de tweede prent na een cynisch applausje.

Dat schoot bij trainer Giovanni van Bronckhorst in het verkeerde keelgat. De oefenmeester liet al weten hem een boete op te leggen en heeft hem voor het duel met AS Trencin buiten de selectie gelaten en daar lijkt het niet bij te blijven. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad laten op donderdagochtend weten dat de directie van Feyenoord openstaat voor een vertrek en de club zou hem zelfs al hebben laten weten dat hij op zoek moet naar een nieuwe club.

Van Bronckhorst is duidelijk teleurgesteld in zijn pupil, waar hij onlangs nog zijn nek voor uitstak door hem terug bij de selectie te halen. "Het wordt een moeilijk verhaal voor Jean-Paul. Meer wil ik er niet over zeggen", sprak hij woensdag tijdens een persconferentie. De buitenspeler werd vorige zomer teruggehaald nadat een buitenlands avontuur niet werd wat hij ervan hoopte. Bij Feyenoord beleefde hij een aardige herstart, maar die vorm kon hij niet vasthouden.

Tijdens het bijpraatmoment met het journaille wilde 'Gio' ook meteen duidelijkheid scheppen over de situatie van Tonny Vilhena. Hij wordt gelinkt aan een vertrek met Eintracht Frankfurt, maar tot een bod kwam het nog niet. Die Adler moeten namelijk eerst spelers verkopen voor zij een miljoenenuitgave kunnen doen. Van Bronckhorst ontkent de eerdere berichtgeving dat Feyenoord hem geen transfer zou gunnen. De club staat niet pertinent afwijzend tegenover het vertrek van de middenvelder, maar voor een akkoord zal wel een flink bedrag moeten worden geboden.