[esports] 'Toronto krijgt Overwatch League-team'

Het ziet er naar uit dat de Canadese stad Toronto straks een team krijgt wat mee gaat doen aan de Overwatch League. Dat schrijft ESPN op basis van interne bronnen binnen de competitie voor de shooter. Als de geruchten waar zijn, dan is Toronto het vierde team in de uitbreiding voor het tweede seizoen van de Overwatch League, nadat eerder de Amerikaanse stad Atlanta, Parijs en het Chinese Guangzhou werden bevestigd.

Volgens de bronnen is de plaats in de League gekocht door Splyce, een Amerikaanse esports-organisatie die onder andere actief is in League of Legends, Counter Strike: Global Offensive en Starcraft II. De groep die het team beheert wordt compleet gemaakt door Michael Kimel, een Canade entrepeneur, en Overactive media die een van de belangrijkste investeerders zijn van Splyce. Met de koop is 35 miljoen dollar gemoeid: een flinke sprong in vergelijking met de 20 miljoen die de plaatsen in het eerste seizoen kostten.

Als de geruchten waar zijn dan zal Toronto hoogstwaarschijnlijk de laatste Noord-Amerikaanse stad zijn voor deze uitbreiding van de Overwatch League. Blizzard zei in mei dat ze zes nieuwe teams wilden toevoegen: twee uit Noord-Amerika, twee uit Azië, en twee uit de combinatie Europa/midden-oosten.

Toronto
[esports] 'Toronto krijgt Overwatch League-team'