FOK! Wat een weer: eerst zon, dan regen

Vandaag zijn er zonnige perioden, met vooral in het westen en noorden meer bewolking. Vanavond neemt de bewolking overal toe en trekt van het westen uit regen oostwaarts over het land. Het oosten en zuidoosten houden het tot middernacht droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 23°C aan de kust en 28°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, in de avond draait de wind naar west tot noordwest.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en trekt de regen verder oostwaarts. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is landinwaarts zwak en overwegend westelijk, in het oosten en noorden veranderlijk.

Vrijdagochtend begint in het oosten en zuidoosten nog met regen, maar deze trekt in de loop van de ochtend naar Duitsland. In de middag en avond breekt de zon van het westen uit door en blijft het droog, op een enkele lichte bui in het zuidoosten na. Het wordt ongeveer 22°C. Er staat een zwakke west- tot noordwestenwind, die in de middag tijdelijk aantrekt naar matig. In de avond draait de wind in de westelijke helft naar zuidwest. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Rijn, eind juli (Foto: qltel)
De Rijn, eind juli (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!