Fernando Alonso stopt na dit Formule 1-seizoen

Fernando Alonso is volgend jaar niet meer actief als Formule 1-coureur. Dit heeft zijn werkgever McLaren dinsdag bekendgemaakt. De Spaanse coureur is op dit moment bezig aan zijn zeventiende seizoen op het allerhoogste niveau.

"Na zeventien mooie jaren is deze geweldige sport, is het nu tijd om verder te gaan", aldus Alonso op de officiële website van McLaren. "Van alle ongelooflijke seizoenen heb ik iedere minuut genoten. Ik kan de mensen, die hieraan hebben bijgedragen, niet genoeg bedanken. Er zijn nog wat races te rijden en daar zal ik me vol overgave voor inzetten."

Het is nog niet duidelijk wat Alonso gaat doen. "Nieuwe en spannende uitdagingen liggen op me te wachten. Ik beleef op dit moment één van de gelukkigste momenten uit mijn leven, maar ik wil nu nieuwe avonturen gaan bekijken."

Ook Zak Brown, Chief Executive Officer van McLaren, reageerde op het nieuws: "Fernando is niet alleen een uitstekend ambassadeur voor McLaren, maar ook voor de Formule 1. Hij was in de afgelopen zeventien jaar misschien wel de meest vooraanstaande rijder van zijn generatie."

Alonso kwam in zijn actieve loopbaan uit voor Minardi, Renault, McLaren en Ferrari. Tot nu toe reed hij liefst 305 Grands Prix, kwam hij 32 keer als eerste over de meet en pakte 22 keer pole-position.

Fernando Alonso stopt na dit Formule 1-seizoen (PRO SHOTS / Action Images)
Fernando Alonso stopt na dit Formule 1-seizoen (PRO SHOTS / Action Images)