Zeker 26 doden na instorten viaduct Italië

In de Italiaanse havenstad Genua is dinsdag kort voor de middag een snelwegbrug ingestort. De Ponte Morandi, een viaduct van de A10, stortte met veel geweld naar beneden. Volgens Italiaanse media, die zich baseren op uitspraken van de ambulancedienst, zijn er 'tientallen doden en gewonden' gevallen.

De hulpdiensten zijn uiteraard massaal uitgerukt in Genua, waar het dinsdag bijzonder slecht weer is, mogelijk een van de oorzaken van het instorten van de brug. Meerdere voertuigen zijn de diepte in gestort toen de brug, een vierbaansviaduct uit de jaren zestig, het begaf.

Twee jaar geleden werd de brug nog gerenoveerd, maar dat is mogelijk niet al te best gedaan: volgens het Italiaanse ANSA is de brug mogelijk ingestort door een zwakte in de structuur.

De Ponte Morandi loopt over de rivier Polcevera en verbindt twee buitenwijken en de luchthaven met elkaar.

Update 23.00 uur
Na een hele dag doorwerken hebben reddingswerkers inmiddels flink wat mensen uit het puin gehaald. Zeker 26 mensen zijn overleden, hoewel de brandweer het zelfs over 35 doden had. Vijftien gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd en worden nog behandeld.