Explosief gevonden in Amsterdam

Een gedeelte van de Jan Evertsenstraat in Amsterdam is afgezet door de politie omdat daar vanochtend vroeg een explosief is aangetroffen. Dat meldt AT5. 

Het explosief zou zijn bevestigd aan de voordeur van een woning in de straat. De politie kan nog niet zeggen om wat voor explosief het precies gaat.

De explosievenopruimingsdienst moet nog ter plaatse komen. Zij zullen het explosief onderzoeken en verwijderen. Bewoners van het pand zijn voorlopig gevraagd om binnen te blijven.

De Jan Evertsenstraat is afgezet tussen de Orteliusstraat en het Mercatorplein. Tramlijn 13 wordt daarom tijdelijk omgeleid.

Update 9:10 uur:
Ook aan de Johan Huizingalaan is een explosief gevonden. Het zou mogelijk gaan om een schoonmaakbedrijf dat vlak naast een interieurwinkel zit, die dit weekend ook al beschoten werd. Aan de achterkant van het het vannacht beschoten pand is ook een explosief gevonden. Het explosief lag volgens de politie op straat.

De politie is in afwachting van de explosievenopruimingsdienst, zij zullen het explosief onderzoeken. Buurtbewoners zijn gevraagd om hun woning niet te verlaten.

Het explosief in de Jan Evertsenstraat bleek te zijn bevestigd aan de voordeur van een leegstaand winkelpand en deze is verwijderd.