Judoka's Steenhuis en Meyer pakken brons in Budapest

Judoka's Guusje Steenhuis en Roy Meyer hebben een bronse medaille behaald bij de Grand Prix in Budapest. Beide Nederlanders moesten in de Hongaarse stad tevreden zijn met plek drie.

Steenhuis, afgelopen maanden afwezig in verband met een blessure, won het brons na 22 seconden van Kaliema Antomarchi uit Cuba. In de halve werd ze nog uitgeschakeld door de Rika Takayama. De Japanse was in de golden score met waza-ari te sterk. Marhinde Verkerk eindigde in dezelfde categorie als zevende.

Meyer won bij de zwaargewichten (+100 kg) de strijd om de medaille via een armklem van Zarko Culum (SRB). Onze landgenoot begon sterk aan zijn wedstrijddag en won achtereenvolgend van Vito Dragic (SLO), Andrii Kolesnyk (UKR) en Adam Okruashvili (GEO). In de halve finale won Kokoro Kageura uit Japan met waza-ari van Meyer. Ook Jur Spijkers deed in Boedapest mee in deze gewichtscategorie. In de tweede ronde werd hij echter uitgeschakeld.

Zaterdag behaalde Sanne van Dijke in de klasse tot 70 kilogram een zilveren medaille in Budapest. Dit toernooi telt mee in de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De eerste grote test is het WK over zes weken.