Zonderland pakt EK-zilver op rekstok

Turner Epke Zonderland heeft op de Europese kampioenschappen in Glasgow zilver gepakt op de rekstok. De voormalig olympisch- en wereldkampioen maakte een paar foutjes en moest met 14.400 punten genoegen nemen met zilver. Het goud was met 14.700 voor de Zwitser Oliver Hegi, die vorig jaar zilver won, terwijl de Hongaar David Vecsernyes brons won.

Op vloer ging het goud naar de Brit Dominick Cunningham, die te sterk was voor Artem Dolgopyat uit Israël en de Rus Artur Dalaloyan. Rhys McClenaghan bezorgde Ierland op het voltigepaard een historische gouden medaille, voor de Kroaat Robert Seligman en de Sloveen Saso Bertoncelj.

Aan de ringen was het zoals verwacht de dominante Griek Eleftherios Petrounias, die Ibrahim Colak uit Turkije en de Brit Courtney Tulloch klopte. De eerdergenoemde Dalaloyan won goud op sprong, voor Igor Radivilov uit Oekraïne en landgenoot Dmitrii Lankin, waarna Dalaloyan nóg eens goud pakte: ook aan de brug was hij de beste, voor landgenoot David Belyavskiy en Zonderland's concurrent Hegi.

Zonderland pakt EK-zilver op rekstok (Pro Shots / Action Images)
Zonderland pakt EK-zilver op rekstok (Pro Shots / Action Images)