Glory 56: Marshall krijgt Verhoeven in het oog

Vrijdagnacht was het in Denver de beurt aan al weer het 56e gala van kickboksorganisatie Glory. Tijdens dit gala waren de Nederlanders weer goed vertegenwoordigd en mocht Danyo Ilunga proberen om de kampioensgordel van de onnavolgbare kampioen Artem Vakhitov af te nemen.

Dat laatste lukte niet. Ilunga is ondanks zijn jonge leeftijd toch al een echte veteraan bij Glory. Hij maakte zijn debuut tijdens Glory 2 en hij heeft al vele klassiekers gevochten (vs. Duut in 2016 anyone??). Vakhitov is een ware kampioen, spectaculair en altijd klaar om te vechten. Slechts één partij heeft hij in Glory verloren en Ilunga zou deze avond een zware dobber voor de kampioen worden.

De strategie van Ilunga leek prima te werken tegen de gretig kampioen. Vakhitov was vanaf de openingsbel op zoek naar het gevecht, maar de meer ervaren Ilunga wist de kampioen met een aantal rake trappen en knieën op het lichaam goed op afstand te houden. In de tweede ronde resulteerde dat in een keiharde stoot op het lichaam waar de Russische kickbokser toch wel enigszins last van had, maar stug bleef doorvechten.

Ondertussen bleven de knieën van Ilunga, tot grote frustratie van Vakhitov, doel treffen. Dit maakte dat Vakhitov zelf ook een versnelling hoger ging vechten en de partij tot een hoger plan wist te tillen. De spectaculaire laatste ronde toonde maar weer eens dat Vakhitov de gordel nog een tijdje in bezit mocht houden en zijn vijfde succesvolle titelverdediging was een feit.

Massaro Glunder vs Quade Taranaki
Als je het over een vernietiging hebt, dan moet je deze partij nog eens terugkijken. Mismatch? Mwoah, best wel. Glunder liet Taranaki in ieder geval alle hoeken van de vierkante ring zien. De man uit Nieuw-Zeeland had niets in de brengen en kreeg klap na klap. Toch wist hij knap de volle drie ronden te blijven staan.

D’Angelo Marshall vs Antonio Dvorak
Zwaargewicht Marshall is aardig op stoom en het wordt een keer tijd dat hij zich met de top binnen Glory kan gaan meten. Tegen Dvorak had de Amsterdammer in ieder geval geen moeite. Misschien stond Dvorak alleen voor de Amerikaanse markt op het programma, maar Marshall liet zien dat hij de gretige zwaargewicht wordt waar men op zit te wachten. Binnen een ronde was de partij afgelopen en had hij Dvorak al tweemaal met zijn lange armen tegen het canvas geslagen, na de tweede keer kon Dvorak niet meer na tien tellen opstaan.

Marshall wil nu de partij tegen voormalig tegenstander van Rico Verhoeven, Jamal Ben Sadik. Een heel mooi opstapje naar een toekomstig titelgevecht tegen de tot nu toe ongenaakbare Verhoeven.

Jason Wilnis vs Simon Marcus
Dit was inmiddels de vierde keer dat beide kemphanen tegenover elkaar staan en dit was de derde keer dat Marcus na drie ronden met zijn hand omhoog stond. Toch had dit gevecht net zo goed in het voordeel van Wilnis kunnen eindigen, want beide vechters waren zeer aan elkaar gewaagd.

Wilnis met zijn aggressiviteit en Marcus met zijn berekenende trappen maakte dit een heerlijk gevecht om naar te kijken. De beweeglijke Marcus weet zich elke keer weer onder de drukzettende Wilnis vandaan te bewegen en beiden wisselen de stoten met trappen af, waardoor de jury het erg moeilijk krijgt om tot een uitslag te komen.

Uiteindelijk weet The One twee juryleden aan zijn kant te krijgen en Wilnis jammergenoeg slechts eentje, maar prima partij van de Nederlander tegen zijn rivaal.

Volledige uitslagen Glory 56
Artem Vakhitov verslaat Danyo Ilunga na jurybesluit (49-46, 48-47 x2)
Jady Menezes verslaat Anissa Meksen na jurybesluit (48-47 x2, 45-50)
Serheii Adamchuk verslaat Anvar Boynazarov na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Massaro Glunder verslaat Quade Taranaki na jurybesluit (30-24×3)
Simon Marcus verslaat Jason Wilnis na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-27)
D’Angelo Marshall verslaat Antonio Dvorak door TKO (stoten, ronde 1)
Justin Houghton verslaat Troy Sheridan na jurybesluit (29-27 x2, 30-26)
Myron Dennis v Steve Paprocki door TKO (driemaal neergeslagen, ronde 1)
Chris Camozzi verslaat John King door TKO (stoten, ronde 2)
Ryot Waller verslaat Zack Wells door knockout (stoten, ronde 3)
Lorawnt-t Nelson verslaat Vince McGuinness na jurybesluit (30-26 x3)
Sean Choice verslaat Thomas Diagne na jurybesluit (30-27, 28-29, 29-28)
Houssam El Kasri verslaat Ben Acosta door TKO (driemaal neergeslagen, ronde 1)
Charles Rodriguez verslaat Justin Moss  (30-26 x3)