Bezzecchi wint in Moto3, fraaie strijd om podium

Marco Bezzecchi heeft zondag de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen in de Moto3. Op de Red Bull Ring was de kampioenschapsleider constant de sterkste, hoewel hij wel de hele race gezelschap had. Het was de tweede overwinning van het jaar voor de Italiaan.

Polesitter Bezzecchi pakte bij de start gelijk de leiding, voor Jorge Martin, Albert Arenas en Gabriel Rodrigo, terwijl Jaume Masia van de twaalfde plek lekker naar voren kwam, met Lorenzo Dalla Porta in zijn kielzog. Rodrigo viel wat terug, Dalla Porta had moeite om de aansluiting echt te vinden en de overige vier vormden in het eerste deel van de race de kopgroep.

Het kwartet Bezzecchi, Martin, Masia en Arenas bleef lange tijd samen en ook zeven ronden voor het einde vormden ze nog de kopgroep, met Leopard-teamgenoten Enea Bastianini en Dalla Porta in de achtervolging. Die sloten op hun Honda bij het ingaan van de slotronde aan bij de kopgroep en Arenas werd zelfs al vrij snel verschalkt.

Bezzecchi had voorin wel een gaatje te pakken en die leidende positie stond hij niet meer af. Achter de Italiaanse kampioenschapsleider werd nog flink gevochten, met de geweldig opstomende Bastianini als grote winnaar: hij werd tweede, voor de nauwelijks van een gebroken pols herstelde Martin, die Masia in de laatste bocht verschalkte. Arenas werd vierde, voor Dalla Porta en Masia.