Eerste DTM-zege voor Juncadella, Frijns 12e

Coureur Daniel Juncadella heeft zaterdag na 66 races eindelijk zijn eerste overwinning geboekt in de DTM. De Spaanse Mercedes-coureur was de beste in race één op het Britse Brands Hatch, waar Augusto Farfus en Lucas Auer hem vergezelden op het podium.

Juncadella pakte dit jaar al zijn eerste podiumplek en zijn eerste poleposition, waar hij zaterdag een tweede pole aan toe kon voegen. Hij kende echter een matige start en zag Auer en René Rast langszij komen. Kampioen Rast kwam na de eerste ronde, net als Robin Frijns en vier anderen, gelijk naar binnen voor de verplichte pitstop.

Leider Auer kwam in de negende ronde binnen, maar hij kon Juncadella en Auer - die iets eerder gestopt waren - op de koude banden niet achter zich houden. Juncadella werd vervolgens niet meer bedreigd en pakte met ruime voorsprong op Farfus de winst, terwijl Auer nog een paar tellen meer toe moest geven. Rast eindigde als vierde, voor Philipp Eng en kampioenschapsleider Gary Paffett.

Frijns kende een prima race en werkte zich na zijn stop op naar plek tien, maar Mike Rockenfeller en Jamie Green gingen de Audi-coureur in de slotfase voorbij. Zondag begint de tweede race om 14.30 uur, wederom live te zien op Ziggo Sport Racing.