FOK! Wat een weer: Vandaag zomer, morgen regen

Op veel plaatsen is het bewolkt en in het noorden valt eerst hier en daar nog lichte regen. In het westen en noorden blijven vandaag wolkenvelden aanwezig, vooral in het (zuid)oosten is er ook ruimte voor de zon. Het wordt warm met middagtemperaturen van 23°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind sterk af.

Komende nacht neemt de bewolking van het westen uit toe en later is er kans op af en toe regen. Het wordt niet koud met minimumtemperaturen rond 17°C. De wind is zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Maandag overdag is er veel bewolking en in de ochtend valt er hier en daar regen of er komt een bui voor, mogelijk met onweer. In de middag breekt de zon soms door maar dan ontstaan er ook enkele stevige buien, met onweer en lokaal hagel. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C langs de westkust en 24°C in het oosten. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en wordt matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Een Hollandse lucht in het Kattegat (Foto: Interpretatie)
Een Hollandse lucht in het Kattegat (Foto: Interpretatie)

Mijn uitzicht onderweg verschilde niet veel met dat van Interpretatie aan boord  (Foto: DJMO)
Mijn uitzicht onderweg verschilde niet veel met dat van Interpretatie aan boord (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!