Marquez op 0,002 seconden naar poleposition GP van Oostenrijk

MotoGP-coureur Marc Marquez heeft net als vorig jaar de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring was de Honda-rijder de snelste, maar veel scheelde het bepaald niet: Andrea Dovizisio was op zijn Ducati welgeteld 0,002 seconden langzamer.

Dovizioso ziet zondag teamgenoot Jorge Lorenzo naast zich staan op de eerste rij. Danilo Petrucci (Ducati), Cal Crutchlow (Honda) en Johann Zarco (Yamaha) vormen de tweede rij, voor Tito Rabat (Ducati), Andrea Iannone (Suzuki) en Dani Pedrosa (Honda). De fabrieks-Yamaha's van Maverick Viñales en Valentino Rossi kwamen niet verder dan de elfde en veertiende startplek.

In de Moto2 strijden Francesco Bagnaia en Miguel Oliveira om de wereldtitel en die twee staken zaterdag dan ook boven de rest uit. De pole was voor Bagnaia, die 0,310 seconden rapper was dan de Portugese kampioenschapsleider. Fabio Quartararo vergezelt het tweetal op de eerste startrij, Bo Bendsneyder vertrekt vanaf de 27e plek.

Marco Bezzecchi staat bovenaan de titelstrijd in de Moto3, maar poleposition pakte hij nog nooit. Tot zaterdag, want in Oostenrijk was hij 0,078 seconden sneller dan Jorge Martin, die nog nauwelijks hersteld is van een blessure en dus al grote indruk maakte. Albert Arenas eindigde op gepaste afstand op de derde plek en vertrekt zondag van zijn beste startpositie ooit.

Om 11.00 uur gaat de Moto3 van start, zoals gewoonlijk gevolgd door de Moto2 om 12.20 uur en de MotoGP om 14.00 uur.