Bertens hard onderuit in kwartfinale Montreal tegen Barty

Kiki Bertens is op het toernooi van Montreal uitgeschakeld in de kwartfinales. De 26-jarige Wateringse verloor in twee sets van de Australische Ashleigh Barty uit Australië: 6-3, 6-1.

Bertens had knap de kwartfinales bereikt in Montreal na twee fraaie zege op Karolína Plísková en Petra Kvitová, maar in de kwartfinales ging het mis tegen Barty, de nummer vijftien van de wereld. Bertens, zelf nummer zeventien van de wereldranglijst kon in het begin van de eerste set nog mee, maar daarna liep Barty makkelijk weg bij de Nederlandse mede door de vele fouten aan de kant van Bertens.

Ook in het dubbelspel zit het toernooi van Bertens erop. Samen met de Sloveense Katarina Srebotnik moest ze in de beslissende supertiebreak buigen voor Andreja Klepac uit Slovenië en de Spaanse Maria José Martinez Sánchez: 3-6 7-5 8-10.

Demi Schuurs wist zich wel te plaatsen voor de halve finales. De Nederlandse die in Montreal speelt met Barty won in twee sets van uko Aoyama uit Japan en de Wit-Russin Lidzija Marozava: 6-2, 6-4.