Eindzege voor Kwiatkowski in Ronde van Polen, Yates wint slotrit

Michał Kwiatkowski heeft de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De winst in de slotetappe ging naar Simon Yates, die solo aankwam in Bukowina Tatrzańska. Hij steeg door de winst naar de tweede plaats in het algemeen klassement achter de Pool van team Sky.

De renners moesten in laatste etappe 136 kilometer afleggen met verschillende klimmetjes in het slot van de etappe. In het begin van de etappe reed er een kopgroep van twintig renners weg met daarbij de Nederlander Tom Leezer. De kopgroep kreeg meer dan drie minuten voorsprong, maar zoals heel de Ronde van Polen hield team Sky de controle in het peloton.

Met nog twintig kilometer te fietsen had het peloton de kopgroep in het zicht, die ondertussen al stevig was uitgedund. Op de voorlaatste klim van de dag probeerde George Bennett het meerdere malen om het verschil te maken. De Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo zorgde ervoor dat het peloton stevig werd uitgedund, maar Kwiatkowski bleef eraan hangen.

Op de top van de beklimming viel het even stil, waardoor een aantal renners weer konden aansluiten. Yates profiteerde daar het meest van. De Engelsman trok ten aanval in de laatste tien kilometer en fietste een voorsprong van meer dan een halve minuut bij elkaar. In de achtergrond bepaalde team Sky het tempo, doordat Yates nog vrij dicht in het klassement stond.

Op de laatste beklimming stond Kwiatkowski er alleen voor, maar de Poolse kampioen loste het heel goed op. De renner van team Sky reageerde op elke aanval en ze kwamen door het hoge tempo ook dicht genoeg bij Yates, zodat Kwiatkowski de eindzege pakte in zijn Ronde van Polen. Yates won wel de ritzege en steeg naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Thibaut Pinot maakte het eindpodium compleet in de Ronde van Polen.