Bitchfight om perfecte selfiespot Trevifontein

Iedere FOK!ker is er weleens geweest en heeft vast een pracht van een selfie: de Trevifontein in Rome. Het wereldberoemde meesterwerk is een geliefde plaats voor toeristen om selfie's te maken. Zo geliefd zelfs dat er gisteren een heuse 'bitch-fight' uitbrak op het plein, toen een 19-jarige Nederlandse en een 44-jarige Amerikaanse toeriste het met elkaar aan de stok kregen om de perfecte 'selfie-spot'. 

De politie moest er aan te pas komen om de twee uit elkaar te halen, maar toen vonden het 13-jarige zusje van de Nederlandse en de twee 17-jarige dochters van de Amerikaanse het nodig om zich ermee te bemoeien. Vervolgens brak er een vechtpartij uit, waarbij de overige toeristen verbaasd het tafereel aanschouwden. Vorige zomer vond er een experiment plaats waarbij de bezoekers één voor één langs de fontein kunnen lopen. Er werd voorgesteld om dat permanent in te voeren, maar dat is nooit gebeurd. 

Bij de collega's van het Algemeen Dagblad staan bewegende beelden. 

De Trevifontein
De fontein is circa 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed. Zij is gelegen aan een pleintje, het Piazza di Trevi. De fontein is gebouwd in opdracht van paus Clemens XII. Ze is getekend door Bernini en ruim 50 jaar later gebouwd door de architect Nicola Salvi, in de stijl van de late barok. De bouw duurde van 1732 tot 1762. De naam Trevi komt van de woorden tre via (drie wegen). Vroeger kwamen er namelijk drie wegen uit op het plein van de fontein.

Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome. Het werpen van twee muntjes zou de gooier in staat stellen zijn geliefde te ontmoeten in de 'Eeuwige stad'. Drie muntjes gooien zou leiden tot een huwelijk of scheiding. De vele munten die in de fontein terecht komen besteedt de gemeente Rome aan goede doelen. Zo werd in 2016 1,4 miljoen euro uit de fontein gevist.