Bendsneyder exit bij Moto2-team Tech 3 in 2019

Bo Bendsneyder rijdt dit jaar zijn laatste seizoen voor het Moto2-team Tech 3. Daarna is het voor de Rotterdammer einde verhaal bij de Franse renstal. Vrijdag bevestigde teambaas Hervé Poncharal een compleet nieuwe line-up als het team in 2019 verdergaat onder de vlag van het Oostenrijkse KTM. Ook Bendsneyders teamgenoot Remy Gardner moet op zoek naar ander onderdak.

De voormalig Red Bull Rookies-kampioen verscheen in 2016 voor het eerst op de grid en wist zijn eerste twee seizoenen als respectivelijk 14e en 15e af te sluiten onder de hoede van Red Bull KTM Ajo-team. Aan de start van 2018 maakte de Nederlander eindelijk zijn opwachting in de middenklasse. De verwachtingen van fans waren hooggespannen maar ondanks initiële progressie scoorde Bendsneyder nog geen enkel punt tijdens de eerste tien races van het kampioenschap.

Vrijdagmiddag werd in Oostenrijk bekendgemaakt dat Tech 3 in 2019 kiest voor de Italiaan Marco Bezzecchi en de Duitser Philipp Oettl. Bezzecchi is momenteel leider in het Moto3-kampioenschap terwijl Oettl eerder dit seizoen in Jerez zijn eerste overwinning pakte. Beide coureurs maken volgend jaar de overstap naar Tech 3, dat zelf ook een overstap maakt. Het team dat nu nog rijdt met Mistral-materiaal rijdt vanaf volgend seizoen met materiaal van KTM.

De toekomst van Bendsneyder is nu nog onzeker, hoewel er wordt gehoopt op onderdak bij het Nederlandse team NTS RW Racing. Dat team werkt momenteel samen met de Amerikaan Joe Roberts en de Zuid-Afrikaanse Steven Odendaal.