FOK! Wat een weer: eerst misschien buien, later droger

Hallo!  

Prachtige wolkenluchten waren er gisteren te zien langs de kust en in het noorden. Een klassiek geval van kustconvergentie leverde in het westen en noorden een aantal stevige regen- en onweersbuien op. Op veel plekken viel er 10 tot 15 mm. Het was echt een verademing om weer eens dit weer te hebben, zonder alleen maar zon en warmte te moeten vertelllen. In het binnenland waren de buien echter veel lokaler en ook minder intensief. 

Ook trok een buiengebied van west naar oost over het land. Het zwaartepunt lag boven de noordwestelijke helft van het land. Er kwam onweer voor en ook zware windstoten tot 80 km/u. De activiteit nam bij het landinwaarts trekken wel iets af.

Vandaag vallen er in het noorden nog een paar buien. Elders in het land is het overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Later trekken ook de buien in het noorden weg. Vervolgens bouwt zich een rug van hogedruk op boven ons land. Aan het eind van de dag is het dan overwegend zonnig. De temperaturen liggen tussen de 19 en 23 graden. Uiteraard is het in het zuiden het warmst. De wind uit het westen is matig tot vrij krachtig. 

Zondag start met wolkenvelden, maar later klaart het weer breed op en wordt het gewoon weer zomers warm met temperaturen van 22 tot 27 graden.

Fijn weekend!

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Onstabiele luchten (Foto: DJMO)
Prachtige foto van onstabiele luchten. Buien op afstand, middelbare en hoge bewolking. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!