Thomas van PEC naar PSV

Ryan Thomas stapt zodra zijn medische keuring is afgerond over van PEC Zwolle naar PSV. Dat melden de Eindhovenaren via de officiële kanalen.

De clubs zijn het eens geworden over een nog onbekende transfersom en de landskampioen heeft ook een mondeling akkoord bereikt met de 23-jarige middenvelder uit Nieuw-Zeeland. Het enige wat nog rest is de medische keuring. Zodra dat met goed gevolg is afgerond, tekent hij een contract voor vier seizoenen bij PSV. "Ik kijk er ontzettend naar uit om op een hoger niveau aan de slag te gaan", stelt de nieuwe aanwinst op de clubsite van zijn aanstaande werkgever.

PSV en PEC hebben besloten om het nu al openbaar te maken om niemand in onzekerheid te laten, legt interim technisch manager John de Jong uit. "PEC Zwolle speelt vanavond al in de Eredivisie tegen Heerenveen. De afwezigheid van Thomas zou leiden tot speculatie en daar is niemand bij gebaat. Dan kiezen we liever voor openheid", stelt hij over de naderende komst van de international. "Ryan is een typische verbindingsspeler op het middenveld. We volgen hem al langere tijd. Hij is klaar voor een stap omhoog."

Thomas groeide de laatste seizoenen uit tot een sterkhouder van de Zwollenaren en hij is blij dat hij nu zijn kunsten mag vertonen bij de top van de Eredivisie. "Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten", zegt de Nieuw-Zeelander, die zijn laatste wedstrijd voor PEC dus al heeft gespeeld. Toch zal hij die club niet snel vergeten. "Ik heb bij Zwolle ontzettend veel geleerd. Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe."