Nintendo lanceert online-service Switch tweede helft van september

Het duurt niet lang meer voordat Nintendo Switch Online uitgerold wordt. Al heel lang staat de release gepland voor september en nu heeft Nintendo dit nog iets verduidelijkt door aan te geven dat we vanaf de tweede helft van die maand een abonnement kunnen nemen op de online dienst.

Vanaf het moment dat Nintendo Switch Online uitgerold wordt, heb je een abonnement nodig om in games als Mario Kart 8, Arms en Splatoon 2 online te kunnen spelen. Of dit ook nodig is voor een game als Fortnite, is echter nog niet helemaal duidelijk. Bij de dienst zit ook de mogelijkheid om savefiles in de cloud op te slaan, al geldt dit alleen voor ondersteunde titels. Welke titels precies? Dat weet nog niemand. Daarnaast krijg je toegang tot een groeiend aantal NES-games met toegevoegde onlinefuncties en tot exclusieve aanbiedingen, waar binnenkort meer details over naar buiten komen.

Door alle mitsen en maren is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat Nintendo Switch Online precies in gaat houden. Wat wel duidelijk is, is de prijs. Voor een abonnement voor 1, 3 of 12 maanden betaal je respectievelijk 3,99, 7,99 en 19,99 euro. Met dit abonnement kan één account online spelen. Heb je dus meerdere accounts op een Switch, dan heeft maar een van die accounts toegang tot Switch Online. Heb je meerdere accounts, dan is er het gezinsabonnement van een jaar voor 34,99 euro, waarmee je met een gehele familiegroep van maximaal acht personen gebruik kunt maken van de online dienst. Meer informatie over Nintendo Switch Online vind je op de website van Nintendo.