Waar wonen de FOK!ers?

Met meer dan 480.000 geregistreerde gebruikers is FOK! verreweg het grootste forum van Nederland. Maandelijks genereren wij met z'n allen een enorm aantal pageviews waar menig andere grote Nederlandse internetsite jaloers van zou worden. Maar, waar wonen al die FOK!ers nou eigenlijk? Vast in de zolderkamer van hun moeder. Hihahoi nee. Niet alleen daar. 

Eigenlijk zitten wij FOK!ers overal. Geografisch bekeken is er geen plek, stad of provincie in Nederland waar bovengemiddeld veel of juist weinig FOK!ers wonen. Uiteraard zijn de grote steden goed vertegenwoordigd met veel verschillende gebruikers. Als je wat oude statistieken van Google Analytics uit 2011 bekijkt zie je dat Amsterdam destijds voor de meeste bezoekers zorgde op FOK!. Al hadden de nummers twee en drie, Utrecht en Rotterdam samen net zo veel bezoekers. Let wel, het onderstaande kaartje is een momentopname van de maand januari in 2011. 

Daarnaast kan heel snel ook logische verbanden leggen; het Rotterdam topic in STA wordt vast niet het meest bezocht door Amsterdammers. Al schijnen die stiekem wel steeds vaker naar Rotterdam uit te wijken voor betaalbare, goeie, woonruimte. Iets wat zij zelf natuurlijk nooit toe zouden geven. Het zelfde geldt natuurlijk voor de topics van Groningen en Leeuwarden of Woensel en Maaskantje. 

Van je vaste FOK!vrienden in je favoriete topics weet je ongeveer wel waar ze wonen. Soms maken ze voor het gemak een kaartje op Google Maps waar ze hun woonplaats op aangeven. Zoals bijvoorbeeld in het topic 'de atmosfeer staat op ontploffen,' waar we de dagelijkse strubbelingen van ons klimaat in de gaten houden. Het is dan wel makkelijk om te zien waar iemand woont als hij of zij een BREAKING NEWS post plaatst met 20 cm sneeuw in augustus. 

FOK!user Kree werd geprikkeld door het kaartje en vraagt ons FOK!ers; waar wonen jullie eigenlijk? In dit topic kan je zelf aangeven waar je woont of even kijken waar iemand anders nou juist zijn zolderkamer heeft ingericht. Uiteraard geeft niemand zijn straat en huisnummer, een woonplaats met wellicht een postcode is meer dan voldoende om je naam op de kaart te zetten. Bij een aantal users kan ik wel een woonplaats, of laat ik het anders zeggen, 'verblijfplaats', bedenken. We zien namelijk behoorlijk wat verkeer uit steden met grote gevangenissen of psychiatrische instellingen ... Al komt dat vast door het grote aantal inwoners van de plaats zelf ... toch?