Co-op horrorshooter Hunt: Showdown gratis dit weekend

De competitieve co-op/pvp shooter Hunt: Showdown van het Duitse Crytek is vanaf vandaag tot en met maandag gratis te spelen via Steam. Behalve het gratis weekend is de game ook 20% afgeprijsd. Hunt: Showdown verkeert nog wel in Early Access, iets om rekening mee te houden.

Hunt: Showdown zou oorspronkelijk Hunt: Horrors of the Gilded Age gaan heten en ontwikkeld worden door de Amerikaanse tak van Crytek. Wegens financiële problemen bij de Crysis-ontwikkelaar moest de VS-divisie zijn deuren echter sluiten en werd het project overgeheveld naar het hoofdkwartier van Crytek waar het hele idee een reboot kreeg onder de nieuwe naam. 

De game heeft een vrij unieke opzet. Jij maakt als speler deel uit van een groep ruige premiejagers en moet in die hoedanigheid alleen of samen met een co-op partner de gevaarlijke moerassen van Louisana trotseren, op zoek naar bounties in de vorm van de meest afgrijselijke schepsels. Hunt: Showdown mixt daarbij PVP met PVE-elementen: je bent namelijk niet het enige duo dat op zoek is naar monsters om af te slachten voor geld, er lopen ook andere koppels bounty hunters rond die maar al te graag geldbedragen willen opstrijken voor het uitroeien van uit de kluiten gewassen moeraswezens.

Dit levert zeer interessante gameplaytaferelen op. Ga je uitsluitend op zoek naar de eindbazen, of wil je juist andere bounty hunters het leven zuur maken? Soms is het verstandiger om andere hunters niet aan te vallen omdat je de aandacht zal trekken van hordes moeraszombies wat sowieso een wisse dood zal betekenen. Je kunt ervoor kiezen om vanuit de struiken andere hunters te observeren en je slag te slaan zodra ze in schermutselingen verzeild zijn geraakt met monsters zodat jij er met de prijs vandoor kunt gaan. Kortom, mogelijkheden genoeg voor leuke PVP/PVE-sessies. Bovendien ziet de game er grafisch voortreffelijk uit zoals we gewend zijn van Crytek-titels.

Klik hier om naar de Steam-pagina van Hunt: Showdown te gaan.