Woodland eerste leider bij PGA Championship

Gary Woodland is de eerste leider op het PGA Championship,de vierde major van het jaar.De 34-jarige Amerikaan ging rond in 64 (-6) slagen en heeft een slag voorsprong op zijn landgenoot Ricky Fowler.

In de ochtend had Fowler de beste score genoteerd. De 29-jarige won, die 4 keer op de PGA Tour won, maar nog altijd op zijn eerste majorzege wacht, ging rond in 65 slagen en had lang de beste scoren van de dag. Woodland, die pas laat in de middag van start ging, begon moeizaam aan zijn ronde. Hij maakte op de eerste hole een bogey, maar op de laatste holes holes maakte hij vijf birdies en kwam binnen in 64 slagen, een minder dan Fowler.

Achter Woodland en Fowler staan de Zuid-Afrikaan Branden Stone en tweevoudig majorwinnaar Zach Johnson op -4.

Dustin Johnson was halverwege zijn ronde even koploper, maar hij maakte op de laatste vijf holes twee bogeys. De nummer één van de wereld staat op een gedeelde vijfde plaats op twee slagen achterstand van van Woodland. Ook Thomas Pieters staat op de gedeelde vijfde plaats. De Belg is samen met de Engelsmannen Justin Rose en Ian Poulter de beste Europeaan.

Tiger Woods begon enorm slecht aan zijn eerste ronde. De Amerikaanse golflegende stond na twee holes op +3, maar Woods knokte zich terug naar levelpar en staat voorlopig een gedeelde 48ste plaats.