Van Wolfswinkel pijnigt Vitesse in absolute slotfase

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn oude club Vitesse pijn gedaan in de voorronde van de Europa League. FC Basel boekte dankzij hem een 0-1 overwinning.

Het duel in Arnhem stevende door gepruts van Vitesse af op een 0-0 gelijkspel, maar in blessuretijd zorgde uitgerekend Ricky van Wolfswinkel voor de enige treffer. Na de 0-1 nederlaag staat Vitesse voor de zware taak om alsnog de vierde voorronde van de Europa League te bereiken.

Ten opzichte van het vorige Europa League-duel met Viitorul Constanza had Vitesse-trainer Leonid Slutsky weer een basisplaats ingeruimd voor Maikel van der Werff en Thomas Bruns, ten koste van Rasmus Thelander en Matus Bero. Bij opponent FC Basel verscheen Ricky van Wolfswinkel aan de aftrap tegen zijn oude club. Vitesse ging in Arnhem uitstekend van start en kreeg via Tim Matavz al na twee minuten spelen een grote mogelijkheid, maar zijn inzet werd gered door Basel-doelman Jonas Omlin.

Het eerste gevaar van de gasten uit Zwitserland kwam van Raoul Petretta, die Vitesse-sluitpost Eduardo niet echt testte met zijn poging. In de beginfase maakte de Arnhemmers een stabiele indruk, terwijl Matavz namens de thuisploeg verschillende mogelijkheden kreeg. Aan de andere zijde kreeg Albian Ajeti na ruim een half uur spelen een aardige kans, maar zijn poging belandde in het zijnet. De spits kreeg vlak na rust andermaal ruimte van de Vitesse-defensie, die het in de tweede helft lastiger kreeg met de aanvallers van FC Basel.

Ook Van Wolfswinkel kreeg voor de Zwitsers een goede kans, maar de ex-speler van Vitesse stuitte op Eduardo. Tien minuten voor tijd leek invaller Kevin Bua op weg naar het doel van de Arnhemmers, waarna hij ten val gebracht werd door Van der Werff, die goed weg leek te komen met een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap van Luca Zuffi ging naast het doel van Eduardo. In de absolute slotfase was het echter toch nog raak voor Van Wolfswinkel die FC Basel nog een niet echt verdiende 0-1 overwinning bezorgde.