Preidler boekt zege in Ronde van Polen, Kwiatkoski blijft leider

Georg Preidler heeft de zesde etappe in de Ronde van Polen. De Oostenrijker van Groupama - FDJ sprong in de finale op het juiste moment weg uit een kopgroep van negen renners en behield voldoende voorsprong voor zijn eerste ritzege in lijn in zijn carrière. Michal Kwiatkowski blijft met nog een etappe te fietsen aan de leiding van het algemeen klassement.

De zesde etappe ging over 129 kilometer van Zakopane naar Bukowina Tatrzańska met daarbij twaalf beklimmingen. Lars Boom was een van de vroege aanvallers in de etappe, de Nederlander had het gezelschap van acht renners: Quintanilla Verona, Patrick Konrad, Nans Peters, Louis Vervaeke, Rui Costa, Jhonatan Restrepo, Łukasz Owsian en Valerio Angoli.

De kopgroep kreeg drie minuten van het peloton, waar team Sky de controle behield. Met nog dertig kilometer van de streep was de vlucht dan ook over. Dat was het moment voor BMC om het tempo in het peloton te verhogen en bleef er uiteindelijk maar een dertigtal renners over.

De tempoversnelling duurde niet lang en met vijftien kilometer viel het dan ook weer stil en besloot Dries Devenyns ten aanval te trekken. De Belg van Quick-Step Floors kreeg Sam Oomen mee in zijn wiel. Het tweetal werkte goed samen en bouwde een voorsprong uit van een halve minuut op het peloton, waar team Sky het tempo onderhield.

Met nog vijf kilometer te rijden was het LottoNL-Jumbo die versnelde in het peloton. De Nederlandse ploeg reed eerst het gat naar het tweetal toe, waarna George Bennett voor de aanval koos. De Nieuw-Zeelandse kopman van LottoNL-Jumbo had op twee kilometer van de streep een mooi gat te pakken, maar vanuit de achtergrond was het Dylan Theuns die het gat ineens dicht reed. De nummer twee in het algemeen klassement kreeg acht renners mee in zijn wiel en die mochten het uitmaken voor de dagzege.

In de laatste twee kilometer had Groupama - FDJ twee renners mee. Eerst probeerde Thibaut Pinot het, maar nadat hij teruggepakt was het de beurt aan Preidler. De Oostenrijker kreeg wel wat ruimte en hield zijn voorsprong vast tot aan de meet. Emanuel Buchmann kwam nog dicht bij Preidler, maar de Oostenrijker hield net voldoende over voor zijn eerste zege in lijn.