Ritmische actiegame Soundfall in 2019 naar pc en consoles

Drastic Games, de ontwikkelaar die voornamelijk bestaat uit ex-werknemers van Epic Games, heeft hun eerste project aangekondigd: Soundfall.

Soundfall is een twin-stick shooter met op ritme gebaseerde gameplay. In de game wordt het genre gecombineerd met een dungeon crawler, dus verwacht veel te kunnen looten in een game die veel willekeurig gegenereerde content biedt. De levels, de vijanden en natuurlijk de loot zijn willekeurig gegenereerd en reageren allen op het ritme van de muziek. Spelers zullen aangemoedigd worden te ontwijken en vechten in een ritme, en zo verschillende combo's te realiseren. Gelukkig realiseert Drastic Games ook dat het principe beter uit te leggen is in beelden dan in woorden, dus hebben ze ook een trailer uitgegeven tijdens de aankondiging.

Soundfall biedt overigens verschillende speelbare personages met ieder hun eigen 'muzikale paletten'. De game is speelbaar in co-op tot vier spelers, zowel lokaal als online. Soundfall komt in 2019 naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.