Estafetteploegen zwemmen zich naar EK-finales

Op de slotdag van het EK zwemmen in Glasgow hebben de Nederlandse zwemsters zich op de 4x100 meter wisselslag geplaatst voor de finale. De 4:01,50 van Kira Toussaint, Tes Schouten, Kinge Zandringa en Femke Heemskerk was goed voor de vierde tijd.

Bij de mannen zwommen Nyls Korstanje, Arno Kamminga, Joeri Verlinden en Stan Pijnenburg naar een tijd van 3:35,88 minuten. Dat leverde de vijfde tijd op, vrij ruim achter de sterke Russen, die in de finale ook nog eens een flink sterker kwartet op kunnen stellen dan in de series.

Op de 400 meter wisselslag lukte het Arjan Knipping niet om te verrassen. Hij zwom met 4:19,91 minuten naar de veertiende tijd, zo'n anderhalve seconde boven zijn persoonlijk record - wat overigens ook niet snel genoeg was geweest voor een finaleplaats. 

De finalesessie begint om 17.45 uur, met aan het einde - rond zeven uur - de finales op de 4x100 meter wisselslag. De sessie begint met de finales op de 50 meter vlinderslag bij de dames en de 50 vrij bij de mannen, met Ranomi Kromowidjojo en Jesse Puts.