Courtois heeft droomtransfer naar Real Madrid te pakken

Real Madrid heeft zich versterkt met Thibaut Courtois. De 26-jarige doelman heeft Chelsea verlaten voor een vijfjarig contract bij de Koninklijke.

De winnaar van de Gouden Handschoen op het WK in Rusland wilde graag naar Madrid verkassen, aangezien zijn kinderen daar wonen. Nu, iets meer dan 24 uur voor het verstrijken van de Engelse transferdeadline, zijn de beide clubs eindelijk tot een akkoord gekomen. Onderdeel van de transfer is de huurdeal van Mateo Kovacic, die het komende seizoen in Londen gaat voetballen.

De transfer komt bepaald niet uit de lucht vallen, aangezien al weken de geruchten de ronde doen dat Courtois zou verkassen naar Madrid. Sterker nog, de 65-voudig international van België wordt al jaren met de club in verband gebracht. Courtois brak door bij Racing Genk en werd in de zomer van 2011 voor 8,95 miljoen euro aangetrokken door Chelsea. Op zijn debuut voor the Blues moest hij lang wachten, want hij werd op huurbasis gestald bij Atlético Madrid.

Later groeide hij in Londen uit tot een vaste waarde en een van de beste keepers ter wereld. Courtois, die 126 keer het doel van Chelsea verdedigde en tweemaal kampioen werd met de Engelse topclub, kost Real Madrid 35 miljoen euro. Bij de Champions League-winnaar moet Courtois onder meer de concurrentie aangaan met Keylor Navas.

Het relatief lage bedrag dat Real Madrid overmaakt naar de Londenaren heeft te maken met het contract van de Belg in Engeland. De verbintenis van Courtois liep namelijk medio 2019 af, waardoor Chelsea zich genoodzaakt voelde om de sluitpost van de hand te doen. Bij Real Madrid heeft Courtois zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2024 in Spanje houdt.

De Belgisch international verdiende bij Chelsea ongeveer 110.000 euro per week. De Londenaren waren bereid om de sluitpost een fikse salarisverhoging te gunnen als hij zijn contract zou verlengen, maar Courtois besloot anders. Bij Real Madrid ligt naar verluidt een contract klaar die qua financiën minimaal net zo gunstig is als het aanbod van Chelsea. De Londenaren hebben Kepa Arrizabalaga als vervanger aangetrokken.