Dubbelslag voor LottoNL-Jumbo in Tour of Utah dankzij Kuss en Powless

Sepp Kuss heeft de derde etappe in de Ronde van Utah gewonnen. De 23-jarige Amerikaan van LottoNL-Jumbo trok met nog vijftig kilometer te fietsen in de aanval en kwam solo aan. Op 29 seconden werd zijn land- en ploeggenoot Neilson Powless tweede. Kuss en Powless staan ook eerste en tweede in het algemeen klassement.

Vanuit de start waren er meerdere aanvallen, maar het was even wachten voordat er een vroege vlucht wegreed. Uiteindelijk slaagde daar zes renners in en fietste een vijftal minuten bij elkaar. BMC behield de controle in het peloton.

Op de enige beklimming van de dag, Mount Nebo, een klim van 17,3 kilometer aan 5,7 %, trok Kuss vroeg op de klim ten aanval. De Amerikaan van LottoNL-Jumbo raapte de vluchters een voor een op en begon aan een solo. Vanuit de achtergrond probeerde Michael Woods en Joe Dombrowski van EF Education First-Drapac de sprong naar voren te maken, maar Kuss bleef uitlopen. Op de top van de klim had hij één minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. Het peloton bestond nog maar uit een tiental renners onder aanvoering van Tejay van Garderen en dat volgde op 1.20 van de koploper.

In de afdaling bleef Kuss zijn voorsprong vast te houden op het peloton, die ondertussen bij de eerste achtervolgers waren gekomen. De zege van Kuss kwam in het slot van de etappe nooit meer in gevaar en boekte daarmee zijn eerste profzege in zijn carrière. Powless maakte het feest voor LottoNL-Jumbo helemaal compleet door als tweede te eindigen en de beide Amerikanden staan ook één en twee in het algemeen klassement.