Voetbalsters onder 20 naar kwartfinales WK

De Nederlandse voetbalsters tot 20 jaar zijn bijzonder goed bezig op het WK. Na de 2-1 overwinning op Nieuw-Zeeland wonnen de oranje debutantes in het Franse Vannes met 4-0 van Ghana.

Bondscoach Michel Kreek zag zijn ploeg goed beginnen en na 21 minuten op voorsprong komen dankzij een kopbal van Aniek Nouwen na een pass van Ashleigh Weerden. Fenna Kalma was zeven minuten later al goed voor een verdubbeling van de score na een pass van Naomi Pattiwael.

Nog voor rust had sc Heerenveen-spits Kalma de 3-0 ook al in het doel liggen, waarna Victoria Pelova de dominante tweede helft uiteindelijk bekroonde door de 4-0 eindstand op de borden te zetten.

Nederland speelt zondag nog wel tegen Frankrijk, maar doordat het gastland zelf niet verder kwam dan 0-0 tegen Nieuw-Zeeland is Nederland al zeker van een plek bij de laatste acht. Als tegen Frankrijk een punt wordt gepakt is de groepswinst ook binnen, waarna de kwartfinale volgt tegen Engeland, Mexico, Noord-Korea of Brazilië.