Amiibo Super Smash Bros. Ultimate-debutanten op komst

De Nintendo Direct van vanmiddag stond volledig in het teken van Super Smash Bros. Ultimate. De hoogtepunten waren vooral de aankondigingen van Simon en Richter Belmont en niemand minder dan Donkey Kong-badguy King K. Rool. Zij zijn echter niet de enige debutanten: ook Chrom uit Fire Emblem en Dark Samus uit Metroid voegen zich bij de verzameling als zogeheten ‘Echo Fighters’ – dit betekent dat hun moveset bijna identiek is aan die van andere personages, in dit geval die van Roy en Samus. Amiibo voor al die nieuwe personages zijn op komst.

Dit is op te maken uit bovenstaande tweet van Nintendo of Europe. Een hele grote verrassing is het natuurlijk niet dat elke nieuwe vechtersbaas zijn eigen amiibo krijgt. Deze verzamelobjecten zijn erg populair en voegen in veel Nintendo-games verschillende leuke extra’s toe. Hoe de amiibo precies vormgegeven worden is nog niet bekend, maar de kans is groot met poses zoals op onderstaande afbeelding. Op deze manier staan de nieuwe personages namelijk ook op Nintendo's persmateriaal.

Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december uit voor Nintendo Switch. De amiibo zullen naar alle waarschijnlijkheid tegen die tijd ook verkrijgbaar zijn. 

super smash bros ultimate amiibo